Door Johanna Bergervoet op 14 januari 2015

Fractie vooruit

Het vrije woord ion de wereld de mond gesnoerd? Niet voor onze fractie in de Bronckhorster gemeenteraad. Onze zes gaan weer met strijdlust van start. Ze vergaderen om te begionnen dinsdag 13 en dinsdag 27 januari. De donderdagen daarop wordt verder gepraat (en besloten) in de raad.

Waarover gaat de politiek in januari?

Een brief van de rekenkamers (weet u wie de rekenaars zijn? en waarom?) over de samenwerking van vier gemeenten ten aanzien van het regionale bedrijventerrein in Wehl. In 2010 is door de gemeenteraden van Doetinchem, Montferland, Bronckhorst en Oude IJsselstreek een samenwerkingsovereenkomst getekend om de ontwikkeling van het regionale bedrijventerrein in Wehl en van het Euregionale bedrijventerrein in ’s Heerenberg gezamenlijk op te pakken .Het doel is goed in kaart te brengen hoe de bestuurlijke samenwerking is vorm gegeven e hoe de gemeenteraden betrokken zijn en worden.

Het gaat om een project met grote financiële risico’s.

Daarnaast komt de vertaling van het coalitieakkoord in het collegeprogramma Bronckhorst dicht bij aan de orde.

Tenslotte: natuurlijk komen maandelijks in de commissie de ontwikkelingen op het gebied van het sociaal domein aan de orde: wat bakt de gemeente van haar nieuwe taken?

Er zijn vast onderwerpen bij waarover u graag eens meer hoort, pof wilt meepraten.

Ieder welkom: kom eens langs.

Johanna Bergervoet

Johanna Bergervoet

Geboren in het buurtschap Wolfersveen, ben ik na mijn trouwen verhuisd naar het dorp Zelhem. Daar woon ik nog steeds met veel plezier. Onze kinderen zijn inmiddels volwassen en “uitgevlogen”. Ik werk drie dagen in de week als groepsleerkracht in het basisonderwijs in Doetinchem. Het raadswerk doe ik al veel jaren. De “traditionele” PvdA-waarden gelden

Meer over Johanna Bergervoet