Door Johanna Bergervoet op 19 november 2013

Fractievergadering dinsdag 26 november

Datum: 26-11-2013
Aanvangstijd: 20:00
Locatie: Gemeentehuis, Hengelo, zaal Toren

Waar gaat het over?

Op de agenda van de raad in november staan niet zoveel politiek spannende zaken.

De Nota Grondbeleid is wel een belangrijk stuk, maar in de commissie bleek dat de meningen redelijk op een lijn liggen. Er is een discussiepint: waarom moet het college nog € 1,5 miljoen als budget houden om snel  grondaankopen te kunnen doen zonder de raad om toestemming te vragen? Dit budget was € 3 miljoen.

Een ander punt dat meer discussie zal geven is de Drank en Horeca verordening Bronckhorst:

Hoe maak je een duidelijke, goed te handhaven verordening?

Alcoholgebruik door jongeren wil je beperken. Maar je wil ook verenigingen en instellingen de ruimte geven om initiatieven te ontplooien om geld te verdienen. Ook mag er geen oneerlijke concurrentiepositie ontstaan ten opzichte van de gewone horeca. In de verordening is een duidelijk verschil aangebracht voor wat betreft de sluitingstijden van de ‘gewone’ horeca en de paracommerciële horeca, zoals bij voorbeeld Flophouse in Toldijk. Voor de paracommerciële horeca wordt nu voorgesteld 24 00 uur. Flophouse is al lang open tot 01 00 uur.

En hoe zit het met handhaving van geen alcohol onder de 18? Allemaal van dat soort vragen! En dan met name: hoe gaat dat in de praktijk?

Johanna Bergervoet

Johanna Bergervoet

Geboren in het buurtschap Wolfersveen, ben ik na mijn trouwen verhuisd naar het dorp Zelhem. Daar woon ik nog steeds met veel plezier. Onze kinderen zijn inmiddels volwassen en “uitgevlogen”. Ik werk drie dagen in de week als groepsleerkracht in het basisonderwijs in Doetinchem. Het raadswerk doe ik al veel jaren. De “traditionele” PvdA-waarden gelden

Meer over Johanna Bergervoet