Door Luuk Preijde op 9 november 2014

Vind je dan nou leuk?

Ik draai nu een klein jaartje mee in de PvdA-fractie. “Vind je het leuk?” vragen mijn vrienden. Ja, ik vind het erg leuk.

Op de eerste plaats ga ik met veel plezier naar de fractie-vergaderingen. De fractie is, inclusief de 3 steunleden, ambitieus en realistisch, aanspreekbaar en relaxed.

Een tweede reden is dat de onderwerpen zo enorm verschillend zijn: Van de eigen bijdrage voor het afval tot Syrische asielzoekers, van doucheruimtes voor niet-aanwezige brandweervrouwen tot enorme wijzigingen in de AWBZ/WMO en de jeugdzorg. En dat komt mooi uit: Ik ben een allesvreter én weet daarnaast redelijk veel over het sociaal domein: Voila!

Tenslotte: politiek bedrijven is boeiender dan ik dacht. Hoe je iets waar en wanneer met wie wel of niet bespreekt, van die dingen. Het gros van alle termen begin ik te begrijpen: een commissie die geen commissie is, een motie is natuurlijk geen amendement, een derde termijn die niet bestaat en dat ik alleen iets mag zeggen als de burgemeester het goed vindt: “dank u voorzitter”.

In Bronckhorst zijn tientallen mensen die grote problemen hebben maar met niemand contact hebben, de zogenaamde zorgmissers. De PvdA-motie over het actief op zoek gaan naar deze mensen is aangenomen. Ik heb aan de wieg gestaan van die motie, ik heb hem verdedigd en volg nu de resultaten. Ik heb erg veel geleerd van dit hele traject. Het geeft een prima doorkijk in het boeiende politieke bedrijf in Bronckhorst. Een volgende motie? Kom maar op!

Wil een avond met mij meedraaien? Wil je reageren? Ik hoor het graag.

Luuk Preijde, fractielid PvdA

Luuk Preijde

Luuk Preijde

Met veel plezier wonen wij in het buitengebied van Halle Heide. Veel ruimte, relaxte mensen, mooie natuur. Ik werk met veel plezier in de zorg, ik sport wat en houd van veel muziek. Alle partijen in Bronckhorst hebben het goede voor met onze gemeente. Maar ik kies met overtuiging voor de PvdA. Het gaat weliswaar

Meer over Luuk Preijde