9 maart 2018

Volop debatten.

De afgelopen week deden we mee met allerlei debatten: Bij het LTO, bij Natuurmonumenten en bij de ondernemers in Zelhem. De komende dagen verschijnen we op Vrouwendag en in Halle Heide.

De ondernemers hadden Ellen’s Restaurant afgehuurd. Er waren, zo schat ik in, net zo veel politici als ondernemers. Bij de vorige ronde, vier jaar geleden, vond ik het veel minder prettig. Toen hadden de ondernemers van Bronckhorst een verlanglijstje wat de gemeente en de raadsleden allemaal moesten gaan doen. Dit keer waren er stellingen die meerdere kanten op konden gaan. Het gaf soms boeiende discussies.

De voorzitter meldde halverwege dat het debat wel wat scherper kon. Tja. Twee dingen. Ik zelf vind de amusementswaarde van de debatten niet zo van belang. Dat geeft vaak vuurwerk en verbale krachtpatserij zonder enige inhoud. Daar wordt niemand wijzer van. En, de verschillen zijn ook niet erg groot. Ik schat in dat 80% van de standpunten van alle partijen gelijk zijn. Laat mij eens raden wat iedereen vindt van duurzaamheid, voorzieningen en woningbeleid.

Volgende week nog naar Halle Heide en naar De Gelderlander. Dan moeten we maar eens gaan stemmen. Als ik mag vragen: Hoeveel zetels krijgt de PvdA in Bronckhorst?

Luuk Preijde 8 maart 2018