voorzitter bestuur

Annelies Lichtenberg

Annelies Lichtenberg

Over Annelies Lichtenberg

Ik ben 52 jaar geleden geboren op een boerderij in Vorden en opgegroeid in een politiek en maatschappelijk bewust gezin. Sociaal, rechtvaardig, betrokken en solidair zijn voor mij kernwoorden. Vanaf mijn 18de heb ik altijd PvdA gestemd. Voor mijn studie en werk heb ik in Nijmegen en Utrecht gewoond, ruim zeventien jaar geleden ben ik met mijn partner en kinderen weer op een boerderij in Vorden komen wonen.

Na mijn studie heb ik zeven jaar bij de Industriebond FNV en twintig jaar in de publieke arbeidsvoorziening gewerkt. De laatste vijf jaar was ik directielid bij het UWV Werkbedrijf in Amsterdam: landelijk verantwoordelijk voor de 130 werkpleinen (arbeidsbureaus). Ik heb besloten daarmee te stoppen omdat ik graag in mijn eigen woonomgeving wil werken.

De ondersteuning door de landelijke overheid gaat de komende jaren veranderen. Gemeenten en instellingen gaan een grotere rol spelen. De gemeenteraad gaat over meer voorzieningen (zorg, jeugdzorg, bijzonder onderwijs en werk) voor inwoners beslissen, terwijl er minder geld beschikbaar is. Ik wil die besluitvorming graag mee beïnvloeden.

Wat mij betreft heeft de gemeente de inwoners nodig om al die veranderingen goed te laten verlopen. Ik ben een verbinder en ben van mening dat de inwoners een veel grotere rol moeten spelen bij de toekomstgerichte oplossingen en in de besluitvorming en uitvoering van die veranderingen. Ook daar wil ik graag een rol spelen.

Inmiddels adviseer ik gemeenten en instellingen over de nieuwe taken die ze krijgen. Ook onderzoek ik wat succesfactoren bij die veranderingen zijn. Graag wil ik de kennis en de tijd die ik heb, inzetten in de gemeente Bronckhorst.

Binnen de PvdA ga ik op zoek naar samenwerking, zowel binnen de fractie alsook bij leden die een bijdrage willen leveren. Ik kan mensen binden en inspireren, ik heb een open oor en durf knopen door te hakken. Over ruim vier jaar moeten we trots zijn op het werk dat we hebben verzet en weten onze kiezers wat we voor hen hebben betekent.

Mijn aandachtsgebieden in de fractie zijn:

  • Financiën en Belastingen
  • Openbare orde en Veiligheid
  • Regiozaken
  • Volkshuisvesting
  • Werk, Inkomen en Zorg