Kandidaatraadslid

Hans Moor

Hans Moor

Over Hans Moor

Ik vind dat iedereen zijn steentje bij moet dragen aan deze maatschappij. Ik doe dat (naast mijn werk als financieel planner) door het ondersteunen van weeskinderen in Afrika, als pr-functionaris bij een ideële kringloopwinkel in Vorden en als penningmeester van een grote rommelmarkt.

Als sociaal liberaal stel ik mij graag beschikbaar voor een politieke partij die solidariteit hoog in het vaandel heeft staan en omziet naar mensen die in deze maatschappij een steuntje nodig hebben. Omdat ik daarnaast enorm veel belang hecht aan “het samen doen” en “pragmatisme” ben ik daarom automatisch bij de PvdA uitgekomen
Waarom de PvdA en niet een andere sociale (lees: linkse) partij ?

De PvdA is een sociale partij die democratie respecteert en pragmatisch is. Als wij moeten regeren met een partij die onze politieke tegenpool is, maar bij de verkiezingen eenzelfde aantal stemmen heeft behaald dan weten wij dat er programma-technisch bezien 50% water bij de wijn zal moeten worden gedaan.
Ik ben allergisch voor partijen die ongeacht de verkiezingsuitslag alleen maar het eigen gelijk wil binnenhalen (SP, Groen Links, Partij voor de Dieren). Ik vind deze partijen eigenlijk een gevaar voor de democratie vanwege het totale gebrek aan constructiviteit. Je moet het uiteindelijk samen doen, dus ook met andersdenkenden, en dat lijken ze niet te (willen) begrijpen.

Waarom de PvdA en niet een andere liberale (D’66, VVD) partij ?
Uit de handelswijze van D’66 en (vooral) VVD blijkt constant dat als je teveel de nadruk legt op liberalisme, dit altijd ten koste gaat van de sociale component. Het eigen belang blijkt dan uiteindelijk altijd de voorkeur te krijgen.
Ik ben verder vreselijk verliefd op dit deel van het land. Het landschap (afwisselend), de plezierige en nuchtere volksaard (doe maar gewoon) en de toch liberale instelling (je wordt hier niet gauw beoordeeld op levenswijze of levenshouding) maakt dat ik hier nooit meer weg wil.