Kandidaatraadslid

Herms Bensink

Herms Bensink

Over Herms Bensink

Ik ben geboren en opgegroeid in Hummelo en we trouwden in Drempt. We wonen nu 8 jaar in mijn ouderlijk huis in Hummelo. We hebben twee kinderen en vijf kleinkinderen.
Na de technische school werkte ik steeds in de landbouwmechanisatie. Ik ging 16 maanden in de militaire dienstplicht. De laatste 10 jaar van mijn werkbare carrière was als technisch onderwijs-assistent op de middelbare beroeps-opleiding van het A.O.C.-Oost in Doetinchem. Ik volgde daar diverse cursussen.
Ik ben bestuurlijk actief geweest in nogal wat plaatselijke clubs: Zwem- en poloclub de Waterlanders, Gildeschool Drempt (Oudercommissie en MR) en de Schutterij St. Willibrord in Drempt.
Ik stond aan de wieg van de dorpsraad Drempt en Stichting Mensen-zonder-Werk. Ik ben bezorger bij tafeltje-dekje, help mee bij het onderhoud van de begraafplaats in Hummelo en ben bestuurlijk actief bij Stichting Kruiswerk Hummelo en Keppel. Ook ben ik vrijwilliger bij het Technieklokaal Bronckhorst-Doetinchem.
Ik was bestuurslid en voorzitter van de toenmalige PvdA Hummelo/Keppel en ik was daar gemeenteraadslid. Ik was lid van de werkgroep Landbouw Oost Nederland PvdA. Momenteel zit ik bij het PvdA-ombudsteam in onze gemeente.
We genieten nu van mijn pensioen en passen op onze kleinkinderen. Mijn grootse passie is tuinieren in onze moes- en siertuin en klungelen in de schuur. Verder sport ik regelmatig: Zwemmen in het Hessenbad, hardlopen en fietsen.
Veel mensen zien door de regelgeving de bomen niet meer door het bos en vragen daar bij om hulp. Ik hoop daarbij maatschappelijk iets te kunnen bijdragen.