commisielid

José Teunissen

Mijn naam is José Teunissen en ik ben 55 jaar. Ik ben getrouwd, ik heb 2 dochters en inmiddels ook een schoonzoon en een kleinzoon. Ik ben niet geboren in Hengelo Gld, maar er wel opgegroeid. Na een aantal verhuizingen in verband met werk van mijzelf en mijn echtgenoot, zijn we 20 jaar geleden weer in Hengelo gaan wonen, op een mooie plek midden in het dorp.

Ik ben altijd actief geweest in het verenigingsleven. Ik zat in het bestuur van de peuterspeelzaal in Borculo en van de speeltuinvereniging. Ik ben 8 jaar secretaris geweest van een landelijke rashondenvereniging. Momenteel ben ik werkzaam als vrijwilliger bij een zorgboerderij. Mijn hobby’s zijn lezen, wandelen en fietsen. Samen maken we graag mooie motortoertochten.

De politiek is niet nieuw voor mij, ik ben altijd geïnteresseerd in wat er zoal speelt in de gemeente Bronckhorst en in Den Haag. Toen er in 2016 een oproep op de social media voorbij kwam over de cursus Politiek Actief van de gemeente Bronckhorst heb ik me meteen aangemeld. Na afloop van de cursus kon je je aanmelden voor een stage bij één van de fracties. Ik koos voor een stage bij de PvdA. Ik mocht een paar keer aanschuiven bij de fractievergadering. Na de vraag of ik me beschikbaar wil stellen als steunfractielid of commissielid ben ik op 23 februari 2017 beëdigd als Raadscommissielid.

In 2017 heb ik de Jan-Schaperleergang van de PvdA gevolgd. Dit is een introductiecursus voor leden die er over denken zich kandidaat te stellen voor het raadslidmaatschap. Er waren zes bijeenkomsten waarin een reëel beeld werd geschetst over de werkzaamheden van een raadslid en de te verwachten tijdsbesteding. In september ben ik door de Partij van de Arbeid op een verkiesbare vierde plaats op de kieslijst gezet voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Ik hoop, door actief te zijn binnen de lokale PvdA, een klein steentje te kunnen bijdragen aan de gemeente Bronckhorst, waarin iedereen gelijke kansen krijgt.