fractieondersteuner

Peter Hoogland

Geboren en getogen Achterhoeker. Ik ben geboren (1949) en opgegroeid in Zutphen. Daarna heb ik 12 jaar in Lochem gewoond, en de laatste 32 jaar woon ik in Vierakker.

Rol in de PvdA Bronckhorst

In de zeventiger jaren was ik actief in diverse functies in de vakbond, en van daaruit ook mijn belangstelling voor een partij met een sociaal hart. Ik ben rond 1982 lid geworden van de PvdA.

In 1989 ben ik bij de herindeling van de toenmalige gemeente Vorden in de raad gekomen als raadslid, een functie die ik vervolgens na vorming van de gemeente Bronckhorst vervuld heb tot de verkiezingen van 2010. Sindsdien ben ik commissielid/steunfractielid. Mijn voorkeuren gaan uit naar sociale zaken en onderwijs.
Ik hoop dat het sociaal beleid in Bronckhorst blijft bestaan, en hoop dat in Bronckhorst geen voedselbanken, hoewel dat goede initiatieven zijn, nodig zullen zijn.

Werk

Ik ben altijd kok geweest, en leidinggevende. Zowel op de zeevaart, in de horeca en in een psychiatrisch ziekenhuis.

Nevenactiviteiten, hobby’s

Mijn hobby’s: ik en mijn vrouw trekken er graag op uit met ons campertje op de dagen dat we niet op onze kleinkinderen oppassen. Overigens, ook dat doen we graag. Verder verzamel ik munten en schilder ik met olieverf

Mijn aandachtsgebieden in de fractie zijn: Onderwijs en Jeugdzorg, Ruimtelijke ordening; Wegen, Water en Groen.