Door Johanna Bergervoet op 1 december 2014

Nieuws uit de fractie: Nogmaals: de kosten van ons afval

(zie ook ons bericht 17 november)

Afgelopen raad (vergadering 26 november) was het zelfs voor mij, als ervaren raadslid, bijna niet te volgen. Fracties zoals GBB en de VVD riepen van alles over hoe slecht dit voorstel toch wel niet was. Bedrijven konden het vuilnis ophalen voor een kwart van de prijs en GBB wilde terug naar vroeger…..

Toen werd er gestemd en het voorstel over de verhoging van het vastrecht (onderdeel van de reinigingsrechten) werd UNANIEM aangenomen..
Ik begrijp nu dat burgers de draad soms helemaal kwijt raken.

In december zijn er nog twee vergaderingen van de fractie, 2 en 9 december. Beide keren hebben we bezoek. Op 2 december komen vertegenwoordigers van kleine zorginstellingen met ons praten over hun zorgen voor de toekomst. Op 9 december komen mensen uit het stadje Bronkhorst hun toekomstvisie toe lichten.

Belangrijke onderwerpen voor de raad van december zijn de vaststelling van de belastingverordeningen en de nota van uitgangspunten Landelijk Gebied Bronckhorst.

De laatste is erg belangrijk omdat  uitgangspunten vastgesteld worden op basis waarvan het bestemmingsplan wordt uitgewerkt.

Wie het stuk wil met de uitgangspunten, geef een seintje, het staat nog niet op de site van gemeente Bronckhorst.

Wie graag eens komt meeluisteren/meepraten, kom eens langs!

Johanna Bergervoet

Johanna Bergervoet

Zelhem is de plek waar ik altijd gewoond heb, eerst in het buitengebied en nu in het dorp. De Partij voor de Arbeid is nog steeds mijn partij. Voor mij zijn onze kernwaarden nog steeds de basis, eerlijk delen, de sterkste schouders de zwaarste lasten. Opkomen voor diegene die het minder hebben. Solidair zijn met elkaar.

Meer over Johanna Bergervoet