gemeenteraadslid en fractiesecretaris

Johanna Bergervoet

Johanna Bergervoet

Over Johanna Bergervoet

0314-623168b.bergervoet@kickmail.nl

Geboren in het buurtschap Wolfersveen, ben ik na mijn trouwen verhuisd naar het dorp Zelhem. Daar woon ik nog steeds met veel plezier. Onze kinderen zijn inmiddels volwassen en “uitgevlogen”. Ik werk drie dagen in de week als groepsleerkracht in het basisonderwijs in Doetinchem.

Het raadswerk doe ik al veel jaren. De “traditionele” PvdA-waarden gelden voor mij nog steeds: de zwaarste schouders dragen de zwaarste lasten, iedereen moet mee kunnen doen en we moeten iets voor een ander over hebben, solidair zijn.

Mijn vader en mijn opa hebben jaren in de gemeenteraad gezeten en zo hun verantwoordelijkheid genomen. Zij zeiden: “Als je iets wilt veranderen moet je zelf actie ondernemen”. Dat was en is voor mij nog steeds erg belangrijk.

We moeten als raad meer naar de mensen toe. We moeten de inwoners betrekken aan het begin van een onderwerp. Maar we moeten wel als raad vooraf duidelijk aangeven wat de kaders zijn. Want uiteindelijk moet er een afweging gemaakt worden van de verschillende belangen. De raad moet knopen durven doorhakken in het algemeen belang en mag daar niet voor weg lopen!

Mijn aandachtsgebieden in onze fractie zijn financiën, ruimtelijke ordening en welzijn (o.a. sport, cultuur en subsidiebeleid). Verder doe ik ons fractiesecretariaat en ben ik lid van het ombudsteam van de PvdA Bronckhorst.