Nieuw PvdA commissielid geinstalleerd, Dick Jolink stelt zich voor.

27 september 2019

Mevrouw de voorzitter, leden van het College, gemeenteraad,
Mijn naam is Dick Jolink, ik ben 60 jaar en woon in het mooie Hummelo.
Over een paar minuten word ik benoemd tot commissielid van de gemeenteraad van Bronckhorst namens de Partij van de Arbeid. De fractie heeft mij als commissielid voorgedragen. Het is een teken van vertrouwen, waarvoor ik de fractie dankbaar ben.
Meedoen in de maatschappij is voor iedereen belangrijk, en meedoen en meedenken in de politiek is dat zeker. Er zijn in de maatschappij ook groepen die minder kunnen meedoen door een beperking. Hier loop ik ook tegen aan in dit mooie en nieuwe gemeentehuis. Mijn beperking is slechthorendheid, en ik ben er achter gekomen dat in dit prachtige huis der gemeente slechts op één plek een ringleiding aanwezig is; en wel onder de onderste rij van de publieke tribune. Juist in de raadzaal zelf ontbreekt de ringleiding. Hierdoor is optimaal functioneren voor raadsleden en commissieleden met een auditieve beperking niet mogelijk. Er ontstaat spraakverwarring doordat de leden elkaar niet goed verstaan. Ik wil mij dan ook inzetten om deze situatie te verbeteren zodat mensen die slechthorend zijn volwaardig kunnen meedoen.
Nu lijkt het net of het mijn missie alleen is om een ringleiding te realiseren, maar dat is niet het geval. Als lid van de Partij van de Arbeid zal ik alle voorstellen beoordelen aan de hand van de uitgangspunten van mijn partij en de fractie , die ikzelf volledig onderschrijf. Na een politieke zwerftocht ben ik toch weer uitgekomen bij mijn oude liefde. Hier voel ik me thuis, zowel de PvdA als ik hebben dezelfde idealen en drijfveren. Dit is de basis van mijn handelen, in de politiek en daarbuiten.
Mevrouw de voorzitter, leden van de gemeenteraad, ik hoop dat ik namens de Partij van de Arbeid mijn steentje kan bijdragen aan de besluitvorming in de gemeente Bronckhorst en een beetje kan zorgen dat iedereen die wil, kan meedoen, met of zonder beperking. Politiek is van en voor iedere burger!
Ik dank u voor uw aandacht!