PvdA bij huurdersvereniging Bronckhorst

4 maart 2024

Begin dit jaar spraken de fractieleden Johanna Bergervoet, Luuk Preijde en commissielid Indy Bugter met een deel van het bestuur van de Huurdersvereniging Bronckhorst. Zij zijn de stem van alle 2000 huurders in de gemeente Bronckhorst. De vereniging van huurders is een belangrijke partij in het overleg met de gemeente en de woningbouwcoöperaties in Bronckhorst.

Jaarlijks maken de drie partijen (gemeente, huurdersvereniging en de woningbouwcoöperaties) afspraken over het volgend jaar. Dus, dit voorjaar van ’24 bespreken zij wat gaat er gebeuren in 2025. Dan heb je het over grote renovaties, over grote isolatie- en energieprojecten, maar ook over nieuwbouwprojecten zoals in Hengelo Hiddinkdijk en Zelhem Het Loo.

In Mei doet de woningbouwvereniging een eerste voorstel. Dan begint het overleg. Na de zomer moet het duidelijk zijn. In december wordt er door de drie partijen getekend voor de plannen van 2025. De gemeenteraad krijgt ook deze “prestatieafspraken”. Als de gemeenteraad niet tevreden is kan zij de wethouder vragen stellen.

We spraken ook over hoe zo’n huurdersvereniging is opgebouwd, hoe het contact is met regionale collega- huurdersverenigingen en over het beperkte contact met landelijk clubs. Het contact met de gemeente is over het algemeen goed. Dat is goed om te horen.

We hebben een afspraak gemaakt om elkaar in ieder geval ieder jaar te spreken, of vaker als dat moet.

 

Kijk voor meer informatie over het werk van de huurdersvereniging:  HVBronckhorst.nl