Nuttig werkbezoek PvdA

12 februari 2018

Afgelopen zaterdag hebben we met de PvdA kandidaten een werkbezoek aan de observatiepost van de Baakse familie Wolbrink in Halle gebracht.

De observatiepost en daaraan gekoppeld een duurzame modelwoning ligt tussen recreatiewoningen, een crossbaan en een landgoed.
De woning is nog niet geheel af, maar het is verbluffend om te zien wat er allemaal al gerealiseerd is.
Een vijver waarvan het water voortdurend rondgepompt wordt en op een natuurlijke manier gefilterd. Woonruimtes zijn gemaakt met gebruik van veel hout. De zonnepanelen in de vijver, die door de eigenaar zelf gemaakt zijn, zorgen voor verwarming van water. Warmte kan opgeslagen worden onder de grond.
In de ruimtes beneden heb je geen moment het idee dat je vier meter onder de grond verblijft. Op een natuurlijke manier valt er licht binnen via spiegels. Erg mooi was het uitzicht dat je beneden hebt op het leven in de vijver, bv een snoek die je boos lijkt aan te kijken.


Dit project, een echte duurzame woning, met veel aandacht voor de natuur er om heen is een aanwinst voor Bronckhorst. Wat een geweldig initiatief en dat gerealiseerd in de vrije tijd.
Het sluit goed aan op de groene doelstellingen van de Partij van de Arbeid.