Oost West Thuis Best Markt

Door Dick Jolink op 25 oktober 2019

Oost west thuis best markt.
Gemeentewerf, 12 oktober 2019.

Vanuit de fractie van de PvdA Bronckhorst heb ik de “Oost west thuis best” markt bezocht. Er was in de ochtend redelijk veel belangstelling. Verschillende bedrijven en organisaties stonden met een kraam. Onder andere een meubelzaak met stoelen voor senioren, het Kruiswerk met twee stands (kruiswerk zelf en Zlimthuis, over allerlei technische snufjes voor in huis), de Rabobank en de politie, deze laatste twee met veel tips om inbraak te voorkomen en (financiële) veiligheid te bevorderen. Veel informatie was specifiek bedoeld voor de doelgroep die bestaat uit senioren. Er waren ook bedrijven op het gebied van energie en energiebesparing, en ook “In het groen“, het bedrijf dat veel medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft. Dit is een bedrijf met een sociaal gezicht. Een deel van haar medewerkers is afkomstig uit de WSW. Als fractie zijn wij erg blij met dergelijke bedrijven, iets om zuinig op te zijn en te koesteren!

Mijn indruk was positief, omdat het een laagdrempelige manier is om veel inwoners van informatie te voorzien. De plek was ook prima, op het terrein van de gemeentewerf is veel meer ruimte dan tijdens de eerdere versies bij het gemeentehuis. De bezoekers konden ongehinderd rondlopen. De bodes van de gemeente zorgden voor de koffie en thee. Alles was perfect geregeld. Namens de PvdA-fractie wil ik de bodes en de huishoudelijke dienst complimenteren met hun gastvrijheid en inzet.

Bij de stand van de sociale teams heb ik een poos staan praten. Zij gaven aan dat de regelingen die zij uitvoeren wettelijk verplicht zijn om te doen, en dat er niet meer en niet minder beschikkingen worden afgegeven, zoals een medewerkster zei: het is wettelijk verplicht, dus van bezuinigingen kan geen sprake zijn. Deze opmerking is belangrijk omdat de PvdA oplettend is op eventuele bezuinigingen in het Sociaal Domein, nu er op dat terrein tekorten dreigen te ontstaan.

Dick Jolink

Dick Jolink

Ik ben geboren en getogen in Hummelo, en dit is ook de plaats waar ik nog steeds woon. Van beroep ben ik maatschappelijk werker bij een sociale dienst geweest. Ik ben al meer dan dertig jaar getrouwd met Joke. Wij hebben geen kinderen. De politiek heeft altijd mijn belangstelling gehad, en dan de sociaaldemocratische richting.Ik

Meer over Dick Jolink