Voortgezet onderwijs in Bronckhorst

28 juni 2020

VOORTGEZET ONDERWIJS IN BRONCKHORST.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Dat is toch wat we willen! Een gemeente waar het niet alleen goed wonen en werken is, maar ook waar voldoende perspectief geboden wordt voor onze jonge inwoners.

Goede onderwijsmogelijkheden zijn daarbij belangrijk.

Als zich, zoals nu, de mogelijkheid voordoet om het Voortgezet Onderwijs voor de komende decennia veilig te stellen dan is dat het meer dan de moeite waard om deze mogelijkheid goed te bestuderen teneinde te komen tot een weloverwogen besluit.

De PvdA Bronckhorst heeft zich uitgesproken voor behoud en modernisering van het Voortgezet Onderwijs in Vorden in combinatie met sportvoorzieningen.

Een stevige klus! Het gaat om een forse investering die een aanzienlijk beroep doet op de gemeentefinanciën.

De PvdA Bronckhorst is overtuigd van het belang om Voortgezet Onderwijs binnen onze gemeentegrenzen te behouden en toekomstbestendig te maken.

Echter, wel met realiteitszin. Bronckhorst is een levendige gemeente met betrokken inwoners. Inwoners die vanuit hun eigen perspectief vol met plannen en initiatieven zitten die de leef-en werkomgeving gunstig beïnvloeden.

Dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden, dat er beleid geformuleerd moet worden, dat er een toekomstperspectief geschetst moet worden en vooral dat het gezond verstand gebruikt moet worden. Wat kan wel, wat kan niet en wat moet nog even wachten.

De PvdA heeft haar keuze voor Voortgezet Onderwijs in Vorden laten vallen op de nieuwbouw van een VO school aan de Almenseweg. Daarnaast is er een keuze gemaakt voor het behoud, met enige aanpassing, van de sporthal aan het Jebbink. Een keuze die gebaseerd is op argumenten, op financiële mogelijkheden, opvattingen van direct betrokkenen ( inwoners, belangenorganisaties, het onderwijsveld, onderzoeksbureaus) en goed debat in de gemeenteraad.

Bronckhorst, een gemeente met een breed pakket aan voorzieningen, groen, rust , ruimte, woningen, winkelaanbod, recreatie, sport en cultuur en………….. goed onderwijs!

Daarom deze keuze!