Door Luuk Preijde op 15 maart 2015

Campagne Provincie

De PvdA is op campagne voor de provinciale verkiezingen. Vijf groepen trekken in slinger de hele achterhoek door.  De PvdA-Bronckhorst,  leden,  bestuur,  wethouder en fractie,  samen een man  m/v) of tien, bezochten op één zaterdag Zutphen, Lochem en de dorpen in de gemeente.  Ook ik ging mee.  Het was stervens koud en (dus) rustig op straat.

De PvdA staat er landelijk niet goed voor. En dat is al maanden zo. Soms krijg ik de indruk dat we dat als PvdA als feit accepteren: ‘het is niet anders’. Maar ik vind dat gek.slinger.lochem2.15 03  14

Op campagne wil ik graag met iedereen op straat in gesprek.  Ik luister en ik luister.  Een aantal mensen lijkt het gezien te hebben met de politiek.  Ik vraag hen naar hun redenen,  maar ook naar hun alternatief:  Wat zou je willen?

Een aantal baalt van onduidelijke informatie over de Teeven-deals. Of baalt van allerlei declaraties die niet kloppen of van vriendjespolitiek.  Ik verwijs ze graag door naar onze regeringspartner.

Een aantal vindt het slecht dat de PvdA,  sinds Kok, haar ideologische veren heeft afgelegd. Die mening deel ik,  maar meldt dat de PvdA zich hierin steeds meer aan het hervinden is.

Een aantal baalt van de keuzes in de zorg.  Ik zelf sta totaal achter die keuzes:  We hebben een onbetaalbaar stelsel gecreëerd.  Er moest wat gebeuren.  Maar ik kan het PvdA-standpunt uitleggen. De zwakkeren in de samenleving kunnen rekenen op de PvdA.  Zonder de PvdA had het zorgstelsel er erg slecht uitgezien,  betoog ik.

Op campagne gaan, langs de deuren gaan is altijd boeiend.  De PvdA zal inleveren,  deze verkiezingen.  Dat zie ik ook wel, ik ben niet gek, maar ik vind het niet goed,  en niet acceptabel en ik baal ervan als een stekker.

slinger.lochem1.15 03 14De PvdA heeft namelijk een erg goed verhaal en ik kan alle inhoudelijke keuzes uitleggen.  De PvdA verdient veel meer stemmen.

Luuk Preijde, fractielid PvdA Bronckhorst

 

Luuk Preijde

Luuk Preijde

Met veel plezier wonen wij in het buitengebied van Halle Heide. Veel ruimte, relaxte mensen, mooie natuur. Ik werk met veel plezier in de zorg, ik sport wat en houd van veel muziek. Alle partijen in Bronckhorst hebben het goede voor met onze gemeente. Maar ik kies met overtuiging voor de PvdA. Het gaat weliswaar

Meer over Luuk Preijde