PvdA: Niet bouwen in bossen.

Door Luuk Preijde op 30 september 2020

Makelaars kunnen van die mooie teksten schrijven maar de Zelhemse ondernemer kan er ook wat van: “Kom tot u zelf in groene luxe…recreëren tussen de boomkronen… in een luxe en comfortabel vakantieverblijf… waarbij symbiose tussen natuur en recreatie ons devies is” (Treehouseresort.nl).

Maar je kunt het ook anders zeggen: Een “tree house” is helemaal geen boomhut. Deze ondernemer wil geen boomhut bouwen maar vijf grote recreatiewoningen van glas en staal van 15 meter hoog. En dat in een mooi stuk bos van 15 hectare. Een deel van het bos heeft hij al gekapt. Er moeten nog wegen aangelegd worden en er moet gegraven worden voor stroom, water en riool. Daarnaast komt er een deels overdekte parkeergelegenheid. Dat moet je niet willen in een bos, vindt de PvdA.

Het vorige college wilde niet meewerken aan dit soort plannen. Het huidige college van Groen Links, GBB en VVD wil dat wél. Zoals altijd ruziën ondertussen dure advocaat-kantoren tegen elkaar over wet-interpretaties, oude toezeggingen en paragraafjes. Maar eigenlijk is het simpel: De gemeenteraad van 29 oktober hakt de knoop door: Wordt daar wel of niet gebouwd?

Er is niet veel bos in Bronckhorst. En, in die buurt, meer dan genoeg recreatie. De kern is simpel: Laat bos bos zijn. Niet bouwen in de bossen. Laten we kijken hoe het loopt, 29 oktober.

Luuk Preijde

Luuk Preijde

Voor de liefde, de studie en het werk ben ik stap voor stap oostwaarts gegaan. We wonen nu ruim tien jaar in het buitengebied van Halle Heide. Ik geniet van het buiten zijn, van de relaxte mensen, van de omgeving en soms van de totale stilte. Muziek is mijn ding, vooral Latin en Bach. De

Meer over Luuk Preijde